Het Arnhems Oratoriumkoor

Toonaangevend in Arnhem en daarbuiten

Sinds 1946 

Het Arnhems Oratoriumkoor is opgericht in januari 1946 onder de naam De Vrije Stem. Een geuzennaam na de jaren van oorlog en bezetting. Inmiddels ‘zingt’ het koor een vooraanstaande rol in het culturele leven van Arnhem en omgeving.

Deze regionale uitstraling is ook terug te zien in het ledenbestand en bij onze concerten waar wij regelmatig bezoekers van buiten de stadsgrenzen mogen begroeten.

Van Vivaldi tot Palmeri

Het Arnhems Oratoriumkoor wil een zo breed mogelijk repertoire van klassieke koorwerken uitvoeren. Van Vivaldi, Bach en Mozart tot Jenkins, Ramirez en Palmeri.

Dat is ook de kracht van het koor om verschillende muziekwerken die ieder weer een nieuwe wijze van zingen en musiceren vragen uit te voeren.

Dat kan alleen door met groot enthousiasme en discipline met elkaar aan het werk te zijn. In een open en prettige sfeer.

Het koor telt ruim 60 leden.

Jaarlijks twee concerten

Het Arnhems Oratoriumkoor geeft jaarlijks minimaal twee concerten. Hierbij worden we veelal begeleid door een professioneel orkest, zoals het Nederlands Begeleidingsorkest en het Van Wassenaer Consort en met inzet van professionele solisten.

De concerten worden in Arnhem en omgeving uitgevoerd waarbij de laatste jaren de Walburgiskerk in het hart van de stad onze concertlocatie is.

Uitgevoerde koorwerken

Top-dirigent

De huidige muzikale kwaliteit van het koor is mede te danken aan de professionele en inspirerende aanpak van dirigent Alexander Geluk. Hij is al 20 jaar verbonden aan ons koor en deze samenwerking is vooral te horen aan de prachtige ronde koorklank. Hij brengt zijn enthousiasme en muzikaliteit op een aansprekende manier over zodat de repetities niet alleen vrolijk zijn maar ook leerzaam. Stemvorming en muziek maken is de sleutel en leidt tot fraaie concerten.

 

Repetitor

 

De repetities worden begeleid door Armeno Alberts. Een ervaren pianist die tevens onze repetitor is.

Bestuur

Eva Hupkes

voorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

secretaris

Herman Bakker

pennningmeester

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

algemeen lid

Leden login