Concerten van het Arnhems Oratoriumkoor

Het Arnhems Oratoriumkoor geeft jaarlijks tenminste twee concerten. Veelal wordt het koor begeleid door een professioneel orkest zoals het Nederlands Begeleidingsorkest en het Van Wassenaer Consort en met inzet van professionele solisten.

De concerten worden in Arnhem en omgeving uitgevoerd waarbij de laatste jaren de Walburgiskerk in het hart van de stad onze concertlocatie is.

Een enkele keer geven we kleine uitvoeringen met een meer maatschappelijk betrokken karakter bijvoorbeeld in verpleeg – en zorginstellingen ten behoeve van bewoners aldaar of treden wij op bij de 4 mei herdenking in de Eusebiuskerk. Op verzoek zingen we ook in de regio binnen de provincie Gelderland. 

Komende Concerten

Het koor wil nadrukkelijk jongeren de kans geven om mee te werken aan concerten. Zo hebben aan de uitvoering van het Requiem van Mozart jongeren mee gezongen van de Vrije School VO in Zutphen en wordt het koor voor een klein concert in maart 2016 begeleid door een tweetal jonge muzikanten.

We vinden het belangrijk om naast het geven van mooie en kwalitatief hoogstaande concerten ook samen te werken met andere culturele organisaties in de regio.

Zo hebben wij voor het concert in april 2015 – 70 jaar zingen in vrijheid - een tentoonstelling samengesteld en ingericht in samenwerking met het Airborne Museum in Oosterbeek, Trolleybus Museum in Arnhem en het Gelders Archief.

Leden login